top of page

Veranderingen in de basisverzekering en goed nieuws voor mensen met heup- en knieartrose!

Dinsdag 19 september is er tijdens Prinsjesdag bekend gemaakt dat er een aantal wijzigingen in de basis verzekering van 2018 zullen komen, waarvan één betrekking heeft tot de oefentherapie. Ik heb ze alle drie voor u even op een rijtje gezet.

Wijziging 1: oefentherapie bij artrose

Mensen met artrose in de heup- en kniegewrichten krijgen de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed, gedurende een periode van maximaal 12 maanden. Deze zorg wordt vergoed uit de basisverzekering en valt onder het wettelijk eigen risico.

Wijziging 2: ziekenvervoer bij immuuntherapie

Kankerpatiënten die immuuntherapie ondergaan krijgen het vervoer van en naar het ziekenhuis vergoed. Voor patiënten die oncologische behandelingen met chemotherapie of radiotherapie ondergaan was dit al het geval. Deze zorg valt onder het eigen risico. Belangrijk is wel dat u voorafgaand aan de behandeling een aanvraag bij De Friesland indient.

Wijziging 3: verzorging voor kinderen tot 18 jaar

Verzorging die samenhangt met de geneeskundige zorg die een kind nodig heeft, wordt vergoed uit de basisverzekering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hulp bij het wassen en het innemen van medicijnen. Deze zorg viel eerst onder de Jeugdwet, maar wordt per 1 januari 2018 onderdeel van de Zorgverzekeringswet. Verzorging voor volwassenen werd al uit de basisverzekering vergoed. Voor kinderen onder de 18 jaar geldt géén eigen risico.

Bron: De Friesland, 21-09-2017 https://www.defriesland.nl/consumenten/zorgverzekeringen/basisverzekering/wijzigingen-basisverzekeringen.aspx

Комментарии


Recente berichten
bottom of page