top of page
NC-DESIGNSTUDIO-11.jpg

Mijn specialisaties liggen vooral op rugklachten, heup- en knieklachten en nek-schouderklachten. Maar ook bij zwangerschapgerelateerde bekkenklachten kan ik je heel goed helpen door uitleg van de ontstane klachten, welk patroon hier achter kan zitten en of dit voor jou herkenbaar is. 

Martijn van der Werf, 

Functionele Osteopathie en Oefentherapeut cesar

Mijn visie

Als oefentherapeut Cesar kijk ik samen met jou of er een patroon te vinden is waarom je beweegt zoals je beweegt, of je staat zoals je staat. Soms omdat het gewoon lekker staat, maar bij klachten meestal omdat het lichaam iets aan het opvangen of verhouden is.

 

Dit komt bijvoorbeeld omdat je ergens pijn hebt en je hierdoor een andere manier van bewegen, zitten of staan hebt aangeleerd. Op zich is dit geen probleem, zo is het onbewuste lichaam ook ingesteld en doet dus prima zijn ding. Maar wat nu als de pijnklachten inmiddels over zijn en het lichaam in het compensatiepatroon blijft hangen. Soms kortgeleden, maar soms ook van een blessure dat al veel langer geleden is. Dit kan natuurlijk niet altijd wenselijk zijn, zeker als het lichaam weer optimaal belast moet kunnen worden met je werk, sporten of hobby's. Of gewoon omdat het lichaam met de tijd wat ouder wordt en bepaalde handelingen wat moeizamer worden. 

 

Samen gaan we kijken of we het patroon kunnen veranderen en het lichaam weer als nieuw kunnen laten functioneren. Maar iets wat het lichaam verleerd is, moet misschien eerst weer geoefend worden, zodat je nieuwe patroon ook je nieuwe patroon blijft. Vandaar ook de naam: oefentherapie. 

Ook kijk ik of het lichaam de optimale vorm heeft om te kunnen veranderen, het kan dan ook zijn dat een mobiliserende behandeling eerst nodig is. Deze mobiliserende behandeling kent een zachte hand en word er middels een oscillatie of ‘schudden’ ruimte gecreëerd in het lichaam. Deze methode noemen we functionele osteopathie en integratie (kortweg FOI). Of wellicht is een Yin-Yogahouding juist voor jou heel goed om zelf aan die mobiliteit te kunnen werken. Hierdoor kan het net wat makkelijker worden met je bewegen of nemen zelfs de pijnklachten al aanzienlijk af. 

 

Maar ik kijk als oefentherapeut ook verder, want wat nu als je lichaam zich een houding of aanpassing in bewegen heeft aangeleerd terwijl je eigenlijk helemaal geen pijnklachten kent.....? 

Het lichaam kan zich ook vormen naar hoe je je voelt, of dat je gewoon niet lekker in je vel zit, om wat voor reden dan ook. Wist je dat bepaalde lichaamsdelen specifiek iets kunnen zeggen over je gevoelens of emoties? Soms kan iets wat jij als een (pijn)klacht ervaart niets anders zijn dan een signaal van het lichaam. Een signaal dat om aandacht vraagt, maar wat voor aandacht dien je dan aan je onderrug, schouder of knie te geven? Vanuit de Yintherapie kan hier een passend antwoord op komen, wat voor jou heel herkenbaar kan zijn als thema in je leven op dat moment. Zo leer je te verstaan wat het signaal is en kun je jezelf hierin ontwikkelen. 

Mijn specialisaties liggen vooral op rugklachten, heup- en knieklachten en nek-schouderklachten. Maar ook bij zwangerschapgerelateerde bekkenklachten kan ik je heel goed helpen door uitleg van de ontstane klachten, welk patroon hier achter kan zitten en of dit voor jou herkenbaar is. 

Contact

Wil je graag een afspraak inplannen, of heb je vragen ? 

Neem dan gerust contact op. 

06 34299188

bottom of page