top of page

Trainingsprogramma: We got your back!


We got your back, een unieke training voor iedereen met lage rugklachten

Vanaf 30 oktober a.s. start een uniek 8-weeks trainingsprogramma voor iedereen met lage rugklachten. Dit trainingsprogramma is ontwikkelt door yin yoga docente Carla Onsman, van Arlequino en oefentherapeut cesar Maartje de Jong van de Jong Oefentherapie. Het is dan ook een combinatie van yin yoga en oefentherapie cesar.

De trainingen zullen plaatsvinden in Pand 40 te Sneek.

Data: 30/10, 6/11,13/11,20/11,27/11, 4/12, 11/12,18/12

Extra informatiemiddag en -avonden:

12 oktober 16.00 uur bij Yogawinkel De Bestemming in Sneek

12 oktober 20.30 uur bij Curves Sneek

Wat is het doel van deze training ?

- leren om uw lijf te ontspannen

- makkelijker en soepeler bewegen

- uw rug versterken

- uw houding en bewegen verbeteren

Na deze 8 weken heeft u minder last van rugklachten en meer vertrouwen in uw lijf.

Wat is yin yoga ?

Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga, waarbij u de spieren zoveel mogelijk ontspant en rek brengt op het dieper gelegen bindweefsel (fascia) dat o.a. rondom de gewrichten en wervelkolom zit. Er is behoorlijk wat winst te behalen door Yin Yoga te beoefenen. Het maakt de gewrichten soepel, en is erg goed voor het herstellen na een blessure, bij pijnklachten en langdurige ongemakken in uw lijf.

Wat is oefentherapie cesar ?

De oefentherapeut is specialist in houding en bewegen en richt zich op het verminderen en wegnemen van jou klachten. De therapeut geeft advies hoe klachten in de toekomst kunnen worden voorkomen. Je leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Oefentherapie geeft grip en controle op jou dagelijkse houding en bewegen, dankzij inzicht in je eigen activiteiten en door de training die aansluit op jouw levensstijl.

Wat maakt deze combinatie uniek ?

Wanneer er gekeken wordt naar de richtlijnen voor mensen met lage rugklachten, dan zijn er een aantal belangrijke voorwaarden die uw lichaam moet beheersen om de lage rugklachten te kunnen verminderen/te laten verdwijnen. Deze voorwaarden vallen binnen een aantal onderdelen; coördinatie, kracht, mobiliteit, ontspanning en bewustwording. Tijdens de trainingen word aan deze onderdelen gewerkt, waarbij de yin yoga zich richt op ontspanning en mobiliteit en de oefentherapie cesar op coördinatie, kracht en bewustwording.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze training, volg het evenement dan op facebook; https://www.facebook.com/events/1950924445182597/?ti=icl

of

Mail voor meer informatie en opgave naar dejongoefentherapie@gmail.com

Comments


Recente berichten
bottom of page